menu

Van Gogh Museum Amsterdam

Het van Gogh Museum in Amsterdam heeft de allergrootste van Gogh verzameling ter wereld. Het museum bevindt zich, net zoals het Rijksmuseum, aan het museumplein in Amsterdam. Dit plein is het toneel van enkele grote feesten in het land, zoals de Koninginnedagviering, elk jaar op 30 april.,

Het Museum is geheel gewijd aan de schilder die van Gogh was. Het gebouw ziet er van buiten modern uit, vanbinnen is het wat traditioneler. In de verzameling van het museum zitten meer dan tweehonderd schilderijen van de grootmeester.

Tickets voor het Van Gogh museum kan je eenvoudig online bestellen

En daar waar andere musea van over de hele wereld al blij zijn met één tekening van van Gogh, heeft het van Gogh museum in Amsterdam meer dan vijfhonderd ervan in haar collectie. Ook meer dan zevenhonderd persoonlijke brieven zijn opgenomen in de collectie, in haar totaliteit meer dan 23.000 werken van van Gogh herbergt.

Er is ook een aparte van Gogh bibliotheek bij het museum. Het bekendste schilderij dat er misschien wel hangt is zelfportret voor de ezel, dat hij maakte in 1888. Een bezoek aan het van Gogh museum is een absolute must voor alle liefhebbers van zijn werk, en voor iedereen die benieuwd is naar de persoon achter een paar van de meest beroemde schilderijen van onze tijd.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Amsterdam? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen