menu

Van en naar Hong Kong reizen

reisverhaal hongkong 690x460

Van Guangzhou naar Hong Kong

Je kan rechtstreeks van Guangzhou naar Hong Kong met de trein, maar dan moet je daar wel veel geld voor over hebben. Het kan nog steeds goedkoper via Shenzhen.

Neem in Guangzhou de trein naar Shenzhen (best reserveren). Bij aankomst in Shenzhen gewoon naar de douane stappen en eenmaal deze gepasseerd, kan men een nieuwe trein boeken naar Hong Kong. Eenmaal ook daar alle paspoortformaliteiten (nu ben je in Lo Wu) vervuld zijn, kan je bijna ogenblikkelijk de snelle trein nemen tot aan Tsim Sha Tsui in Hong Kong. Met een beetje geluk ben je in minder dan 2.5 uur op je bestemming.

Van Hong Kong centrum naar de luchthaven Chep Lap Kok Airport

Er is een trein naar de luchthaven, de Airport Express (AEL), die u vanaf het Hongkong Station in 23 minuten naar de luchthaven brengt (er wordt onderweg gestopt op de stations Kowloon en Tsing Yi). De trein naar de luchthaven rijdt om de tien minuten, tussen 06.00 uur en 01.00 uur.

P.S.: achteraf maar gezien, maar het moet veel goedkoper kunnen mits een overstap. Neem de MTR naar Tsing Yi en neem daar dan de trein of bus naar de luchthaven.

Meer informatie over de luchthaven van Hong Kong.

Van Hong Kong naar Bangkok

Na ons bezoek aan Hong Kong gaan we richting Thailand waar we de laatste dagen van onze vakantie gaan doorbrengen met shoppen en te luieren aan het strand. Om daar te geraken boeken we een vliegticket in het reisbureautje van het Ramada Hotel.

Zeer veel maatschappijen bieden vluchten aan tussen Bangkok en Hong Kong. Wij hebben geopteerd voor Thai Airways. De vlucht duurt 2u20 min. Super bediening. Vlucht met Boeing 777-200. De afstand bedraagt 1700 km.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen