menu

Vallon Pont d'Arc

Vallon Pont d’Arc is gelegen in de Ardeche, op het einde van de Gorges de l’Ardeche. In de winter is het een heel rustig dorpje, dat naarmate de zomer nadert, drukker en drukker wordt met toeristen die een bezoek willen brengen aan de Gorges de l’Ardeche en de natuurlijke brug Pont d’Arc.,

Het dorpje zelf biedt heel wat mogelijkheden en heeft kleine straatjes en oude gebouwen, cafés en toeristische souvenirshops. Vanuit historisch oogpunt is het oude stadsdeel het meest interessante, doch het merendeel van de mensen vertoeft in de drukke en lawaaierige straten met veel vakantiesfeer. Het lijkt wel een beetje op een drukke plaats aan zee, alleen is het hier een rivier.

Wij hebben het enkele keren bezocht en vonden het er gezellig en leuk vertoeven. Heb je echter veel tijd dan zou je ook eens een bezoek kunnen brengen aan één van de oudste grotten met rotstekeningen die ooit in de wereld zijn gevonden: de grotten van Lascaux. Meer of 30000 jaar geleden waren ze bewoond en versierd met talrijke rotsschilderingen. De grotten, die pas in 1994 zijn ontdekt, zijn zelf niet te bezichtigen, maar er zijn namaakgrotten gebouwd en er is een museum.

Dorpen vlakbij Vallon Pont d’Arc
Meer leuke plaatsen in de buurt zijn Noyers-sur-Serein (25 km) en Vezelay (18 km).

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen