menu

Vakantiehuis boeken in Toscane: 5 overwegingen

Droom je van een onbezorgde vakantie onder de Toscaanse zon in een prachtige villa, appartement of vakantiehuis? We geven je groot gelijk! Of je nu een grote familiereünie plant of een romantische Toscaanse huwelijksreis maakt: het huren van een vakantiehuis in Toscane is een topidee.

Van het hart van Florence tot de kleinste, middeleeuwse dorpjes: er zijn tientallen mooie bestemmingen in Toscane om te verblijven. Maar voordat je een vakantiehuis gaat boeken, zijn er een aantal dingen om over na te denken. Hier komen ze:

© Pexels.com

Locatie is enorm belangrijk

Als je op zoek gaat naar de mooiste vakantiehuizen in Toscane, is het belangrijk om goed na te denken over de locatie. Toscane is een grote regio, met talloze geweldige bestemmingen. En een positieve ervaring hangt voor een groot deel samen van de locatie waar je verblijft.

Het hangt helemaal van jezelf af wat voor locatie je prefereert. Ben je van plan bent om het grootste deel van je tijd te ontspannen? Dan zou een vakantiehuis tussen de wijngaarden met uitzicht over de heuvels een goede optie zijn.

Ben je juist meer van de levendigheid en houd je van cultuur en reuring? Zoek dan naar een vakantiehuis in of in de buurt van een van de Toscaanse steden. En als je geen genoeg kan krijgen van de zee, moet je wel gaan voor een accommodatie aan de Toscaanse kust!

Verwacht op zijn minst een paar ‘eigenaardigheden’

Afhankelijk van of je een luxe Toscaanse villa of een oude boerderij huurt, moet je rekening houden (of open staan) voor een aantal onvoorziene zaken.

Veel Toscaanse villa’s zijn na eeuwen van gebruik zwaar gerestaureerd, wat ze hun dromerige charme geeft… en een aantal eigenaardigheden. Vreemd gevormde badkamers, kleine bedden en rare indelingen zijn bijvoorbeeld allemaal te verwachten.

En hoewel Wifi tegenwoordig bijna overal wordt aangeboden, werkt het misschien niet zo goed als je zou willen. Als je al deze bijkomstigheden accepteert, zal het alleen maar bijdragen aan de onvergetelijke ervaring!

Ga je voor een villa, een appartement of een agriturismo?

Voordat je een vakantiehuis in Toscane gaat boeken moet je bepalen wat voor soort accommodatie je wilt. Een villa huren klinkt misschien als een fantastische ervaring, maar in feite is dit accommodatietype meer geschikt voor groepen.

Volledig gerestaureerde Toscaanse boerderijen,  het soort ‘villa’ waar de meesten van ons van dromen, zijn vaak ook groot. Villa’s die plaats bieden aan een dozijn mensen komen vaak voor, en zelfs villa’s voor 20 personen zijn niet zeldzaam.

Ga je naar Toscane met je partner, een vriend of vriendin of je kleine gezin? Dan kun je misschien beter kiezen voor een agriturismo (als je van het boerderijleven houdt), of voor een op een op zichzelf staand appartement.

Buren of geen buren?

Er is geen ontkomen aan, foto’s kunnen bedriegen. Als je gesteld bent op je privacy, is het dan ook goed om even goed na te gaan hoe ‘alleenstaand’ het vakantiehuis is dat je op het oog hebt.

Het komt namelijk nogal eens voor dat je een ‘zelfstandige villa’ boekt, terwijl je uiteindelijk te maken krijgt met buren naast of tegenover je. En hoe aardig deze mensen misschien ook zijn, dat is best een domper als je je had verheugd op een verblijf in de middle of nowhere, zonder anderen om je heen.

Dit is vooral een goede tip als je op zoek gaat naar vakantiehuizen in Florence en omgeving. Een accommodatie vlakbij een grote stad heeft bijna altijd te maken met nabije buren.

Rechtstreeks bij de eigenaar boeken of niet?

Het is een onvermijdelijk feit: vakantiebureaus hebben provisies, daar verdienen ze hun brood mee. Wanneer een villa-eigenaar commissies moet uitbetalen, is er niet veel ruimte voor korting. Maar wanneer je rechtstreeks naar de eigenaar gaat, kun je tot 30% besparen.

Let er wel goed op dat je boekt bij een betrouwbare website. Lees reviews van anderen en check of het huis dat je wilt boeken ook wordt verhuurd via officiële bureaus.

Je bent er nu helemaal klaar voor je om droomvakantiehuis in Toscane te boeken. Waar je ook voor kiest: Toscane zal je hart veroveren!

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen