menu

Vakantie op de Canarische Eilanden: La Palma

Een groen paradijs, dat is hoe u La Palma het beste kunt omschrijven. Vele dichtbegroeide bossen, reusachtige kloven en de kabbelende beekjes vormen aan de noordkant van het eiland een groen geheel. Het zuiden daarentegen is veel kaler en bestaat veelal uit lavahellingen. Voor de wandelliefhebber is La Palma de ultieme bestemming. Met de talloze wandelpaden door de natuur is het hier op en top genieten. Van massatoerisme is op dit Canarische eiland geen sprake, men richt zich voornamelijk op kleinschalig toerisme met knusse hotels en appartementen.

baai

© Reisfanaten.be

De ideale periode om naar het eiland af te reizen is in de zomer van mei tot en met september. De kans op neerslag is dan vele malen kleiner en de temperaturen zijn er dan vrij constant en zeer aangenaam. Als u graag van de bloeiende natuur wilt genieten zijn de maanden maart tot en met juni het best aan te raden.

[uitgelicht style=”font-weight:bold; text-align:center;”]
Onze tip:
Ontvlucht het massatoerisme en geniet van een heerlijk zomers klimaat op La Palma, waar natuur en lokale bevolking hun authenticiteit hebben bewaard.

[/uitgelicht]

La Palma is volgens velen het meest authentieke Canarische eiland met vele bezienswaardigheden. Doordat massatoerisme hier niet van toepassing is zult u kunnen genieten van vrijheid en rust. Mooie bezienswaardigheden zijn bijvoorbeeld het mooie natuurpark Parque Nacional de la Caldera de Taburiente waar u heerlijk kunt wandelen door de natuur en kunt genieten op het hoogste punt van het eiland. Het culturele park La Zarza, wat overigens net als het natuurpark ook in het noorden van het eiland te vinden is, biedt bijzondere kijkjes in het leven van de eerste eilandbewoners en leidt u langs een aantal warmwaterbronnen. Voor een adembenemend uitzicht over het eiland en de Atlantische Oceaan moet u echt een bezoek brengen aan Mirador del Time. Dit hoge uitkijkpunt vindt u op de route van Los Llanos naar Puntagorda en is vooral in het donker erg bijzonder.

mooie heuvels

© Reisfanaten.be

Natuurlijk heeft het eiland ook badplaatsen, niet van groot formaat, maar hier zijn voornamelijk de hotels en appartementen gevestigd. De hoofdstad van het eiland, Santa Cruz de la Palma, is een gezellig stadje waar het altijd fijn vertoeven is. U vindt hier diverse winkeltjes, smalle steegjes met een typisch karakter en talloze restaurantjes en terrasjes. Het is er niet opvallend druk beladen met toeristen, vooral de lokale bevolking zoekt graag het leven buiten op. Met een mooie boulevard en de jachthaven is de stad zeker het bezoeken waard. Evenals badplaats Los Cancajos, grenzend aan de stad, biedt voor toeristen enig vermaak. Met een wandelpromenade en de nodige winkels en terrasjes is het voor de toerist hier prima vertoeven.

[uitgelicht style=”font-weight:bold; text-align:center;”]
Onze tip:
Ontvlucht het massatoerisme en geniet van een heerlijk zomers klimaat op La Palma, waar natuur en lokale bevolking hun authenticiteit hebben bewaard.

[/uitgelicht]

Zoals u ziet is La Palma niet te vergelijken met de andere Canarische Eilanden waar vooral het massatoerisme erg aanwezig is. U zult hier niet snel grote betonkolossen tegenkomen en ook de grotere resorts vinden niet hun plek op La Palma. Het eiland is ideaal voor de natuurliefhebber en voor degene die graag van een aangename temperatuur houdt en dit in rust en vrijheid wilt ervaren.

Voor meer tips kijk zeker eens naar deze reisgids.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen