menu

Vakantie Koh Samui Thailand

Koh Samui wordt gekenmerkt door parelwitte stranden en een prominent nachtleven. Dit eiland is één van de meest populaire bestemmingen van Thailand, en daarom zijn er op Koh Samui veel luxueuze hotels te vinden, maar men kan ook in bungalows overnachten.,

Het centrum van Koh Samui is zo goed als onbereikbaar door de dichte junglebegroeiing en het zeer heuvelachtig landschap. Koh Samui's troeven zijn dus vooral langs de kusten te vinden.

De twee bekendste stranden van Koh Samui zijn Chaweng Beach en Lamai Beach. De meeste toeristen zoeken deze stranden ofwel op voor de rust (in het geval van Lamai Beach) ofwel voor een actievere vakantie (in het geval van Chaweng Beach).

Er is een luchthaven op Koh Samui door de grote toeristische toevloed, met vluchten naar onder andere Bangkok, Phuket en Singapore. Iets wat vrijwel uniek is voor Koh Samui is dat alle plaatsen met elkaar verbonden worden door één en dezelfde weg, die in totaal 51 km lang is. Van op Koh Samui is het zeer makkelijk om ook andere eilanden te bezoeken door middel van zogenaamde 'long-tail boats', de typische Thaise bootjes.

Het hele jaar door is het zeer warm in Koh Samui, met een gemiddelde temperatuur van ongeveer 27°C. De meeste regen valt tijdens oktober en november. Van januari tot maart is er amper sprake van regen.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen