menu

Vakantie Ko Yao Thailand

Ko Yao is een groep eilanden ten westen van Phuket. Ko Yao bestaat uit twee grote eilanden, Ko Yao Noi en Ko Yao Yai, en een aantal kleinere eilandjes. Ko Yao Noi wordt het meest bezocht en heeft ook de meeste faciliteiten voor toeristen, zoals electriciteit, internet en airconditioning.,

Ko Yao Noi is één van de weinige eilanden die werkelijk de Thaise sfeer behouden heeft: hier zijn de toeristische elementen amper te zien, terwijl de bevolking van het eiland leeft zoals vroeger en zich van het toerisme weinig aantrekt. De bevolking leeft voor het grootste deel nog steeds van de visserij, en dit gegeven wordt stilaan een zeldzaamheid in Thailand, waar de meeste eilanden ondertussen van de inkomsten van het toerisme genieten.

Er zijn niet veel restaurants en bars te vinden. De meeste zijn geconcentreerd op Ko Yao Noi, maar zelfs daar is het aanbod niet groot. Snorkelen wordt hier vaak gedaan, de omstandigheden hiervoor zijn dan ook zeer goed. Ook een fietstocht is een aanrader: doordat er maar weinig verkeer is op de eilanden, is fietsen hier heel veilig.

De Ko Yao Eilanden bieden een uitstekende vakantiebestemming voor ieder die geïnteresseerd is in de Thaise cultuur, en die eerder op zoek is naar rust dan naar een gevarieerde uitgaansmogelijkheden.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen