menu

Vakantie Khao Lak Thailand

Khao Lak is de verzamelnaam van enkele stranden en is gelegen in Phang Nga. Het wordt steeds populairder bij Europese toeristen. Khao Lak is vooral aantrekkelijk voor families en voor mensen die de rust opzoeken. Alle stranden van Khao Lak zijn voor iedereen toegankelijk.,

Khao Lak werd in 2004 zwaar getroffen door de tsunami, maar ondertussen heeft Khao Lak zich goed hersteld en er is van de schade bijna niets meer te zien. Enkele elementen tonen echter nog steeds de grote impact van deze natuurramp aan.

Naast het strand heeft Khao Lak enkele interessante bezienswaardigheden. De Ton Chong Fah waterval ligt te midden van een dicht bos en men kan deze waterval het hele jaar door bezichtigen.

Takuapa, en in het bijzonder het oude stadsgedeelte van Takuapa, vormen een zeer mooie dagtrip. Hier kan men vele historische gebouwen in Sino-Portugese bouwstijl zien; de bekendste zijn de boeddhistische tempel en de Chinese tempel van Takuapa. In het nieuwe Takuapa wordt een avondmarkt georganiseerd en zijn er veel winkelgelegenheden.

De meeste activiteiten op de stranden van Khao Lak gaan op en in het water door: zo kan men hier onder andere snorkelen, duiken en surfen. Vaak worden vanuit Khao Lak overtochten gemaakt naar de Similan Eilanden, omdat Khao Lak hier het dichtst bij ligt, op zo'n 55 kilometer.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen