menu

Tuktuk Bangkok

Iedereen kent ze wel: de kleine, in verschillende kleuren geschilderde voertuigen met drie wielen die zich met het grootste gemak verplaatsen, zelfs in druk verkeer. De tuktuk is dan ook het symbool van Bangkok en van Thailand.,

Als men het dagelijkse leven van de Thai van dichtbij wil meemaken, moet men zeker eens een ritje maken met een tuktuk. Men ziet en hoort alles wat zich op straat afspeelt doordat er geen glas in de ramen zit, en dit zorgt voor een unieke belevenis van Bangkok.

Tuktuks zijn minder geliefd bij de Thaise bevolking dan bij de toeristen, doordat ze meestal erg vervuilend en lawaaierig zijn. Thai maken daarom zelden gebruik van deze voertuigen. Door de grote populariteit bij toeristen, is het aantal tuktuks in Bangkok nog niet verminderd. De nieuwere tuktuks zijn echter wel meer milieuvriendelijk dan de oudere modellen.

In principe is een tuktuk hetzelfde als een taxi (maar met enkele fundamentele verschillen), en dus wordt ongeveer dezelfde prijs aangerekend (of zelfs meer). Een tuktuk vinden is over het algemeen niet moeilijk: aan de meeste toeristische plaatsen staat er wel ergens een tuktuk-chauffeur te wachten op klanten.

Op de tuktuks zijn geen meters geïnstalleerd die een precieze prijs berekenen. Meestal wordt op voorhand met de chauffeur onderhandeld over de kostprijs.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen