menu

Tropenmuseum Amsterdam

Voordat u verkeerde verwachtingen krijgt: het tropenmuseum is niet net zoals dat andere tropencentrum in Nederland, Burgers Bush. Hier zijn geen dieren, en er is zeker geen tropisch klimaat.Het is een volkskundig museum, antropologisch.,

Het Tropenmuseum maakt deel uit van het Koninklijk Instituut voor de Tropen, kortweg ook wel Tropeninstituut genoemd. De collectie die in het museum te zien is, is een samenvoeging van de collecties van het Ethnographisch Museum Artis en het Koloniaal Museum uit Haarlem.

In het Tropenmuseum vindt u alle informatie over de geschiedenis en tradities van tropenvolkeren, waaronder veel volken uit Zuid Amerika en Afrika. Dit is voor veel Nederlanders extra interessant, omdat zij er koloniale banden op na houden met onder andere Suriname en de Antillen.

Op het moment is er een tentoonstelling te zien over de Surinaamse Marrons cultuur. De collectie bevat meer dan 175.000 gebruiksvoorwerpen en ruim 80.000 historische foto’s uit de tropen. Daarnaast hangen er schilderijen en is er een speciale collectie van textiel uit Indonesië en Suriname te zien.

Het museum bevat zowel traditionele, historisch, als ook moderne objecten uit de tropencultuur om een zo accuraat mogelijk beeld te geven van hoe er in de tropen werd en wordt geleefd.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Amsterdam? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen