menu

Trinidad en Tobago: culturele parel in de Cariben

Trinidad en Tobago is een eilandenformatie in de Caribische Zee en behoort tot de Kleine Antillen. Het land is als vakantiebestemming nog vrij onbekend maar heeft talloze prachtige bezienswaardigheden en is daarnaast een heerlijke winterzonbestemming omdat de temperatuur er gedurende het gehele jaar rond de 30 graden ligt. Het land bestaat uit twee eilanden; Trinidad en Tobago en ligt net buiten de kust van Venezuela. De eilanden zijn vulkanisch van oorsprong (vergelijkbaar met de Canarische Eilanden) en tellen bij elkaar slechts 60.000 inwoners. Een reis naar dit heerlijk eiland is snel geboekt via Condor bijvoorbeeld en in het gunstigste geval ben je nog geen 300 euro kwijt!

condor

Klimaat
Trinidad en Tobago ligt net buiten het orkaangebied maar kent soms wel flinke stormen. De laatste grote orkaan die het land trof was 40 jaar geleden en de kans dat dit weer gebeurt is dus relatief klein. Rond mei ligt de temperatuur het hoogst en is er de minste kans op neerslag. Het “natte seizoen” in het land loopt gelijk met onze zomer. Een prima plek voor een voorjaars- of wintervakantie dus, maar ook in de zomermaanden is het heerlijk vertoeven op het eiland. Gedurende alle maanden kun je rekenen op een zeetemperatuur van rond de 27 graden dus vergeet beslist je zwembroek niet mee te nemen!

Bezienswaardigheden
Het eiland kent veel restanten uit de tijd van de Britse overheersing, waaronder het Fort King George in Scarborough (Tobago) van waaruit je een prachtig uitzicht hebt over het eiland en Fort Cambleton. Ook de lokale markt in dit plaatsje waar ze antiek, groenten en fruit, sterke drank, sieraden en andere luxeproducten aanbieden, mag je beslist niet missen. Een bezoekje aan het Nationale Historische Museum van Tobago is daarnaast een echte must voor de kunst- en cultuurliefhebber. Voor de natuurliefhebbers worden er excursies naar de jungle van Tobago georganiseerd en hier spot je de meest bijzondere wilde dieren en geniet je van een adembenemend mooie natuur met o.a. een bezoek aan een reusachtige waterval. Op Englishman’s Bay kom je na een heerlijke dag prima tot rust en geniet je van het kraakheldere water in een haast filmachtige tropische omgeving.
Op het andere eiland, Trinidad, vind je een prachtig kunstmuseum met lokale en authentieke werken die je een goed beeld geven van de rijke cultuur van dit land. De Gasparee Grotten zijn historisch verbonden aan de piraten die het gebied in het verleden onveilig maakten. Als we de verhalen mogen geloven ligt hier namelijk nog altijd een bijzondere schat verborgen. De prachtige baaien en stranden, rustieke dorpjes, de vele culturele bezienswaardigheden, de vriendelijke inwoners en de heerlijke lokale keuken maken dit tot een top zonbestemming.

Interessante weetjes

  • De auto is een prima vervoersmiddel om de eilanden op eigen gelegenheid te verkennen. Houdt echter rekening met de maximale snelheid van 50 km/u die in het gehele land geldt!
  • Trinidad en Tobago staat bekend om haar vele muziekactiviteiten. De Calypso muziek kent haar roots op dit eiland en daarnaast kun je hier uitbundig carnaval vieren (beste plek hiervoor is Port of Spain, de hoofdstad van Trinidad).
  • Misschien verwacht je het niet maar de voertaal in dit land is Engels.
  • Naast de eigen munteenheid (de T en T Dollar), kun je hier ook prima met de US dollar betalen.
  • De prijzen voor eten en drinken variëren enorm en er is volop keuze aan street food en restaurants met lokale gerechten.

Trinidad en Tobago is één van ’s wereld onbekende parels onder de reisbestemmingen en biedt met haar veelzijdige karakter voor ieder wat wils.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen