menu

Trevi fontein Rome

Wie naar Rome gaat, is zowaar verplicht een bezoekje te brengen aan de Trevi fontein. De beroemde fontein bevindt zich op het pleintje Piazza di Trevi, waar het vaak wemelt van de toeristen.,

Maar aangezien Rome aan prachtige stad is, en je waarschijnlijk na je bezoek nog een keertje wenst terug te komen, gooi je best twee muntjes met je rechterhand over je linkerschouder – je staat dus voor alle duidelijkheid met je rug naar de fontein, om misverstanden te vermijden – in de fontein. Wie dat doet, zal naar verluid zeker terugkeren naar de stad. Anderen zeggen dat je dan in de Eeuwige Stad je geliefde zal ontmoeten. Alvast het proberen waard!

Het thema van de fontein is de oceaan en we zien Neptunus afgebeeld op een schelpvormige strijdwagen, door jonge zeegoden (tritons) en gevleugelde paarden naar de oceaan getrokken. Het ene paard is rustig en het andere steigert. Ze symboliseren het steeds veranderende ‘humeur’ van de zee.

De fontein is 26 meter hoog en 22 meter breed en ontleent zijn naam aan de woorden ‘tre via’, wat drie wegen betekent. Het is ook hier in de buurt dat je de beste ijsjes van Italië kan proeven, dus bezoek zeker een van de vele gelateria in de omringende straatjes.

Verder moet je nog weten dat de fontein te zien is in de film La Dolce Vita en dat Claudia Schiffer al in het fonteinwater baadde voor een advertentiecampagne van de Italiaanse Designer Valenti.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen