menu

Trein nemen in India

Op China en Rusland na, heeft India het grootste treinnetwerk met zo'n 6800 stations en 63000 km aan spoorwegen. Het hoeft daarom niet gezegd te worden dat de trein nemen in India een unieke belevenis is en dat het tevens een zeer goede manier is om het land te ontdekken.,

Hoewel men vaak beelden te zien krijgt van overvolle treinen waarbij passagiers letterlijk door de ramen naar buiten hangen, moet men dit wat relativeren. Op treinen die lange afstanden afleggen werkt men bijvoorbeeld met vaste plaatsen, waardoor er van overbevolking in de trein geen sprake is. De stiptheid van de treinen laat echter soms wel de wensen over, waarbij het zelfs geen uitzondering is dat een trein uren te laat is.

Er zijn verschillende soorten treins en ook verschillende klassen, die afhankelijk zijn van de prijs en de afstand die de trein aflegt (sommige hebben namelijk bedden en airconditioning terwijl andere dat niet hebben). Voor de lange-afstandstreinen moet men op voorhand reserveren; voor kortere afstanden is dat niet nodig.

De trein nemen in India is vrij veilig, zelfs als men alleen reist. Men moet in de stations en in de trein wel oppassen voor diefstal; men doet koffers en andere waardevolle bezittingen best op slot.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen