menu

Trein Bangkok

Het centrale station van Bangkok is Hua Lamphong Railway Station. Van hieruit vertrekken de meeste treinen. Er is een Tourist Information dienst die kan helpen bij eventuele problemen en vragen, en in het station zelf zijn veel zaken in het Engels aangeduid en de meeste stationsbedienden spreken ook een aardig mondje Engels.,

In het station is er verbinding met de metro, waardoor men makkelijk andere plaatsen in Bangkok kan bereiken.

De overige stations in Bangkok worden voornamelijk door de lokale bevolking gebruikt, omdat de treinen die uit deze stations vertrekken niet veel haltes bedienen.

Vanuit Thonburi Train Station vertrekken dagelijks slechts twee treinen, beide naar Kanchanaburi. In het weekend rijden de treinen met Kanchanaburi als bestemming ook uit vanuit Hua Lamphong Railway Station.

Wongwien Yai Train Station bedient enkel de treinen naar Maha Chai, een klein vissersdorpje.

Een populaire route is Bangkok – Chiang Mai en omgekeerd. Men kan er ofwel voor kiezen om een nachttrein te nemen (deze rit duurt dan ongeveer 15 uren) ofwel opteert men voor een trein die overdag rijdt (wat ongeveer 12 uren duurt). Deze trein rijdt dagelijks op verschillende tijdstippen, en stopt, naast de eindhalte Chiang Mai, ook nog op enkele andere plaatsen.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen