menu

Transport Bangkok

Bangkok is een beruchte stad als men spreekt over verkeer en verkeersproblemen. Deze reputatie is echter niet overdreven: het is inderdaad zo dat het tijdens de piekuren zeer moeilijk is om in de stad rond te rijden met een auto, en het duurt een heel eind als men met de auto Bangkok wil verlaten.,

Het openbaar vervoer vormt echter een zeer goed alternatief voor de auto. Er zijn verscheidene verbindingen, en men heeft de keuze tussen taxi, bus, metro, en zelfs boot en skytrain . Men kan echter ook ter plaatse een fiets huren en zelf op ontdekkingstocht gaan, of te voet gaan. Bangkok is een zeer grote stad, dus deze laatste twee opties zijn niet altijd evident.

Doordat Bangkok jaarlijks zeer veel toeristen trekt, worden er maatregelen genomen om verbindingen te voorzien naar de belangrijkste bezienswaardigheden. Als men ter plaatse niet een auto huurt, kan men vrijwel overal raken met het plaatselijke openbaar vervoer.

Een alternatieve en ietwat unieke manier van verplaatsing zijn de zogenaamde 'tuk-tuks', de kleine kleurrijke voertuigjes met drie wielen die ondertussen het Thaise symbool bij uitstek zijn. Men ziet ze overal in Bangkok rondrijden. Het is een hele ervaring om in zo'n tuk-tuk Bangkok te verkennen.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen