menu

Torture Museum Amsterdam

Het Torture museum is misschien wel één van de makkelijkst te vinden musea van de stad. Het ligt niet alleen vlak bij de Dam, maar ook bij het Rokin, het Muntplein, de Vijzelstraat, de Leidsestraat, de Kalverstraat, de nieuwe Spiegelstraat én het Spui.,

Het is gelegen aan de bekende Singel. Hiermee is het Torture museum waarschijnlijk wel het meest centraal gelegen toeristenoord van de stad. In het torture museum vindt u weinig gezelligs: marteling door de eeuwen heen wordt tentoongesteld en uitgelegd aan de hand van marteltuigen, ooggetuigenverklaringen en schilderijen.

Het museum toont alle oorzaken en gevolgen van marteling, zoals het slechts twee eeuwen geleden nog uitgevoerd werd in Nederland, maar ook in de rest van Europa. Niet voor mensen met een zwakke maag.

De beelden die getoond worden zijn erg expliciet en grafisch. Het is dan ook geen aanrader om kinderen mee te nemen naar de tentoonstelling. Af en toe zijn er speciale exposities, houd hiervoor de website van het museum in de gaten.

Rondleidingen worden hoofdzakelijk in het Engels gehouden. Voor een rondleiding in een andere taal of het regelen van een speciaal groepsarrangement kunt u contact opnemen met het museum zelf.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Amsterdam? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen