menu

Torre De Belém Lissabon

Torre De Belém is een wachttoren aan de rivier de Taag, gelegen in de wijk Belém. In 1515 was de toren af en inmiddels is het één van de beroemdste bezienswaardigheden van Lissabon. De toren werd gebouwd in opdracht van de architect Francisco de Arruda. Hij werd sterk beïnvloed door de stijl van de vestingwerken in Marokko.,

Tijdens de bouw lag de toren op een rotseiland. Doordat de rivier in de loop der jaren steeds smaller werd en grote zandbanken de toren steeds verder verschoven, staat Torre De Belém inmiddels bijna op het land.

Het monument bestaat uit twee delen. Zo is er een grote, vierkante toren en een lager gelegen, zeshoekig bastion. Van veraf gezien ziet het gebouw er een beetje uit als een groot zeilschip. Onder in het bastion zitten zeventien kanonsgaten. Daarboven is een versiering aangebracht van touwlijsten in manuelstijl. Op alle hoeken zit een koepeltorentje dat overeenkomsten vertoond met de koepel van het Koutoubia in Marrakech. Aan de rivierkant van de toren zijn versieringen aangebracht en op het bastionterras staat een nis met een Mariabeeld.

Inmiddels dient de toren vooral als herdenkingsmonument voor de ontdekkingsreizen van de Portugezen, Vasco da Gama in het bijzonder. De wachttoren is door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen