menu

Top bezienswaardigheden in Wenen

De Stephansdom van Wenen
Romaans van oorsprong maar in de loop der tijden driemaal heropgebouwd in gotische stijl: de Stephansdom van Wenen mag gezien worden. Zeker als je weet dat bombardementen en een furieuze brand in 1945 van het geheel nog weinig overlieten.

Grootste klok van Oostenrijk: de Pummerin
In de noordelijke toren, die nooit helemaal werd heropgeknapt, hangt de grootste klok van Oostenrijk: de Pummerin. Ze werd in 1951 gegoten naar het model uit 1711, heeft een doorsnede van 3,14 m en weegt zowat 21 ton. Restanten van de oude Pummerin zijn in de nieuwe vermengd en haar geschiedenis wordt in het bronzen meesterwerk mee afgebeeld.

De grootste barokke orgel
Wie het grootste barokke orgel van het land wil aanhoren, moet naar de Michaelerkerk, de oude parochiekerk van de keizerlijke familie. Ooit stonden er 4.000 maar nu staan in de crypte nog 250 doodskisten van adelijke lieden en het Habsburgse hof uit de 17de eeuw. Door de constante temperatuur is de kleding van de doden schitterend bewaard gebleven.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen