menu

Top 10 hoogtepunten van Disneyland Parijs

Disneyland Parijs, daar wil iedereen wel een keer heen. Zelfs de meest cynische volwassenen zullen met hun kinderen ervoor gaan zitten om een van de klassiekers te kijken en mee te zingen. Voor de echter diehard Disney fans moet je, je blijdschap voorstellen wanneer je naar een Disneyfilm kijkt en dat moet je vermenigvuldigen met de factor duizend. Zo gelukkig zal je zijn als je Disneyland en al haar themaparken zal gaan verkennen met je Disneyvrienden.

fast-pass-unieke-xmas-actie-bij-disneyland-parijs

Wanneer je maar een of twee dagen een bezoek brengt aan het park, dan kan je enigszins zorgen hebben gezien er zoveel te zien en te doen is in beiden delen. Zowel in de Disney studio’s als het park. Hieronder vind je dan ook een lijst van de tien dingen die je zeker gezien moet hebben als je een bezoek brengt aan Disneyland. Een belevenis voor jong en oud.

Disney Parade
De dagelijkse Disney Parade is een reeks van thema-praalwagens, waarbij de verschillende Disney figuren voorbij komen. Deze optocht begint om 17:00 uur en duurt zo’n twintig minuten. Zorg dat je op tijd bent om te kijken vanaf een goede plek. Oude favorieten zoals The Lion King en Aladdin komen voorbij, maar ook nieuwe figuren uit bijvoorbeeld de film Frozen. Een plek op de buitenste curve geeft je een goed zicht op de optocht.

Kasteel van Doornroosje
Het meest bekende gebouw van Disneyland Parijs is toch wel het kasteel van Doornroosje. Het kasteel gevestigd aan het einde van Main Street USA verwelkomt je in het park. Het is het icoon van zowel het park als van Disney zelf. De wandeling rondom en in het kasteel kost je slechts vijftien minuten. Neem ook een kijkje bij de slapende draak onder de belangrijkste ingang van het kasteel, die af en toe ontwaakt en rookwolken creëert en brult.

Disney Dreams nachtshow
Het kasteel is overdag al prachtig om te zien, maar ook ’s avonds wordt het gebruikt voor een prachtige lichtshow. Een explosie van licht en kleur gevolgd door de schaduw van de avonturen van Peter Pan, die zich baant door de klassieke Disney avonturen. Ongelofelijke lasers, fantastische fonteinen en tenslotte de buitengewone vuurwerkfinale. Een show die je zeker niet mag missen.

disney-parijs

Space Mountain
Een reis door de ruimte die je niet mag missen. Een fantastische rit, die je katapulteert door de duisternis, waarbij je suist langs de vallende sterren en hemelse satellieten met een snelheid van 56 km/h.

Toren of terror
Deze hoge attractie wordt gekenmerkt door zijn snel vallende niveaus. Gebaseerd op de Twilight Zone baan je, je een weg door het hotel in een service lift die alle kanten opgaat. De liftdeuren gaan open op de top, waarbij je een prachtig uitzicht hebt over het park. Ondanks het prachtige uitzicht is dit een heftige rit, die de maag zal doen draaien.

Animatieshow
In deze attractie schaar je, je bij Donald Duck en zijn kleurrijke cast aan personages om enkele klassiekers van Disney te vieren. Met fluorescerende verf, vliegende poppen en UV-lampen brengen zij leven aan het avontuur in Donald’s animatieshow tezamen met alle favoriete Disney liedjes. De shows zijn een aantal malen per dag, zodat je deze niet hoeft mis te lopen.

Toy Story Land
Als je een liefhebber bent van Toy Story, dan is deze plaats zeker een die je gezien moet hebben. Een mini-pretpark die alle kenmerken weergeeft rond de thema’s van Andy’s speelgoed uit de film. De details van dit land zijn ongelofelijk, alles is gebaseerd of jezelf een stuk speelgoed bent. Een attractie waarvan het hele gezin zal genieten.

Rock’n Roll Coaster
Dit is de snelste rit van het park met een acceleratie van 0,57 mijl per uur in 2,8 seconden. Je ervaart een kracht van 4,5G, wat meer is dan een astronaut op een Space Shuttle. Tijdens de rit krijg je de grootste hits van Aerosmith te horen. De lijn beweegt zeer snel wat een absolute bonus is bij deze attractie.

disneyland parade

Crush’ Coaster
Een van de grote favorieten bij de Disney Studio’s en gedurende het jaar staan hier bijna altijd wachtrijen. Deze attractie is perfect ontworpen voor het gehele gezin. Het is snel en bochtig genoeg voor de oudere kinderen en volwassenen, maar jonge kinderen zullen er niet bang van worden. Een fantastische rit die zich liet inspireren door Finding Nemo. Ondanks de lange wachtrijen is deze attractie absoluut de moeite waard.

Buffalo Bill Show
Georganiseerd door de legendarische Buffalo Bill en met bekende gezichten zoals Chef Sitting Bull, Annie Oakley en de Rough Riders is het genieten van deze live Wild-West-Show. Het is ter nagedachtenis aan het legendarische Wild Westen, wat tot uiting komt in prachtige shootouts en sensationele stunts. De show is de perfecte afsluiting van een dag rijden in achtbanen en andere attracties in Disneyland Parijs.

Haal nu het maximum uit je Disney-verblijf en boek tijdens de Winter Stuntverkoop!

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen