menu

Tips voor het verhuren van je vakantiewoning

Heb je een vakantiewoning gekocht? Hartstikke leuk om daar zelf vakantie te vieren, maar ook leuk om een extra centje mee te verdienen. Hoe? Door de woning te verhuren. Kost even wat tijd en moeite, maar dat krijg je driedubbel terug!

Het kopen van een vakantiewoning, stacaravan of chalet kan veel voordelen met zich meebrengen. Zie het als een investering, want door de woning te verhuren kun je er een goed slaatje uit slaan. Wil je een vakantiewoning, stacaravan of nieuwe chalet kopen om deze te verhuren? Dan helpen wij je vast op weg met een aantal tips.

Tips voor het verhuren van je vakantiewoning

© Pixabay.com

De eerste indruk is key

Zorg ervoor dat de eerste indruk van het vakantiehuis goed is. Maak mooie foto’s voor bij de advertentie door bijvoorbeeld de tafel mooi te dekken en een bos bloemen neer te zetten. Dat brengt meer sfeer in huis, waardoor potentiële gasten gelijk een fijn gevoel krijgen bij de vakantiewoning. Daarnaast is het belangrijk zo snel mogelijk te reageren op vragen en reserveringen.

Vertel over de locatie

Veel potentiële gasten zoeken op locatie. Overtuig hen er dan ook van dat jouw vakantiewoning op een toplocatie staat. Vertel over voorzieningen in de buurt, eventuele pretparken of stranden en het fijne klimaat.

Geef volledige informatie

Potentiële huurders maken de beslissing voor het huren van jouw vakantiewoning op basis van de informatie uit de advertentie. Zorg er daarom voor dat deze informatie compleet is. Denk daarbij aan voorzieningen in de buurt, informatie over de prijs, foto’s en plattegronden van de woning en informatie over de buurt. Biedt geen overbodige informatie, alleen de juiste informatie.

Onderscheid je van concurrenten

Het aanbod van vakantiehuizen is groot. Hoe zorg je er dan voor dat mensen een reservering maken bij jou? Door jezelf te onderscheiden van alle andere vakantiehuizen in de buurt. Biedt bijvoorbeeld iets extra’s aan, zoals een sauna, zwembad of leenfietsen.

Maak het persoonlijk

Vergeet bij de advertentie of op de website over de vakantiewoning ook niet iets te vertellen over jou als verhuurder. Over jezelf, maar ook over voorzieningen in de buurt waar jij graag komt. Potentiële gasten vinden het namelijk hartstikke leuk om over persoonlijke ervaringen te lezen.

Bepaal de juiste prijs

Het is lastig om de juiste huurprijs te bepalen voor een vakantiewoning, omdat meerdere factoren een rol spelen. Denk dan bijvoorbeeld aan de locatie en het seizoen. Ga op zoek naar soortgelijke vakantiewoningen in de omgeving en kijk wat zij voor huur vragen.

Zorg voor de basisvoorzieningen

Altijd fijn wanneer een aantal basisvoorzieningen, zoals handdoeken, beddengoed en WiFi beschikbaar zijn. Maar ook een aantal eerste boodschappen, zoals wc-papier, koffie en thee zijn fijn. Zorg er dan ook voor dat je deze beschikbaar stelt. Zo voelen gasten zich gelijk welkom.

Leg in de woning meer informatie neer

Je kunt heel wat informatie bieden in de advertentie of op de website, maar ook in de vakantiewoning is het voor gasten fijn om nog wat extra informatie over de woning en de locatie te vinden. Denk dan aan bijvoorbeeld de instructies voor de vaatwasser of de magnetron, welke supermarkten er in de buurt te vinden zijn en wat belangrijke telefoonnummers zijn in geval van nood.

Zorg voor goede recensies

Meestal wordt een boeking ook gemaakt aan de hand van ervaringen van eerdere gasten, die te vinden zijn in de advertentie of op de website. Vraag daarom aan je gasten om een (positieve) recensie achter te laten. Je kunt hen hier eventueel bij op weg helpen door vragen te stellen.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen