menu

Tip op Texel: Huifkartochten Jan Plezier

Wie Jan Plezier zegt, zegt huifkartochten. Dankzij een jarenlange ervaring kun je als bezoeker op Texel genieten van de prachtige natuur en bezienswaardigheden in de huifkar van Jan Plezier. Maak kennis met het diverse aanbod dat Jan Plezier voorstelt. Een unieke manier om het landschap, de duinen en bossen op Texel te ontdekken!

Een beestige gezinsvakantie op Texel g

© Reisfanaten.be

Natuurtochten

Dagelijks trekt de huifkar van Jan Plezier er een paar keer op uit voor een huifkartocht van ongeveer 3 uur door de prachtige natuur in Texel. De koetsier kent de streek op zijn duimpje en brengt je naar de mooiste plekjes van het nationaal natuurpark De Duinen van Texel. In het natuurpark kun je tijdens broedtijd vele watervogels spotten, de mooie uitgestrekte natuur ervaren of in de bossen genieten van de rust. Tussendoor word je op een lekkere koffiepauze getrakteerd, voor de kinderen is er limonade of warme chocomelk voorzien. Hierbij kun je ook proeven van de typische Texelse koek en tijdens de koudere maanden worden ook lekker warme broodjes aangeboden.

Groepen

Je kunt elke dag individueel aansluiten bij een huifkar, maar ben je met een grotere groep, dan kan je gerust ook privé een huifkar met koetsier huren. Jan Plezier kan groepen tot 72 personen vervoeren. Een tocht met een huifkar kan bijvoorbeeld georganiseerd worden voor een huwelijk of verjaardag om nooit te vergeten.

Thema’s

Jan Plezier biedt ook huifkartochten met verschillende thema’s aan. Naargelang het seizoen kan je kiezen voor bijvoorbeeld een wintertocht, lekker dik ingeduffeld brengt de huifkar je door de slapende, winterse natuur van Texel. De huifkar wordt voorzien van dekentjes en schapenvellen tegen de kou.

Tip op Texel Huifkartochten Jan Plezier

© Reisfanaten.be

De Oestertocht is een must voor elke liefhebber van oesters. Je kunt ze niet alleen proeven, maar de koetsier en gids vertellen je meer over de oesters die te vinden zijn in de buurt van Texel.

Voor de fijnproevers biedt Jan Plezier ook een Buikie-Rond-tocht. Hier brengt de huifkar je langs de mooie natuur van Texel, maar vergeet ook niet af en toe halt te houden voor een lekkernij uit de streek. De lokale organisatie Smakelijk&Meer zorgt voor de gevulde magen tijdens deze tocht.

Unieke ervaring

De huifkartochten van Jan Plezier zorgen voor een unieke ervaring op dit Waddeneiland. Geniet met volle teugen van de natuur en de rust, dankzij de kennis en jarenlange ervaring met huifkartochten van de koetsier leer je het eiland Texel in de diepte kennen. Een must voor elke bezoeker die het eiland Texel tot in de kleinste puntjes wil leren kennen!

Ontdek meer
Onze reisverhalen op Texel
Onze accommodatie op Texel
Bezienswaardigheden Texel

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen