menu

Tian Tan Boeddha op Lantau Island

De Tian Tan Boeddha op Lantau Island

Een boeddha bezoeken is niet iets die je in één, twee, drie doet. Vaak dient er iets voor gedaan te worden en in dit geval is dat 268 treden omhoog en een wandeling erheen. De Tian Tan Boeddha is gelegen op Lantau Island nabij Hong Kong en is één van de grootste, zo niet de grootste zittende Boeddha ter wereld in open lucht. Met zijn 34 m hoog valt hij niet alleen op vanuit het vliegtuig bij het opstijgen doch bij helder weer is hij zelfs te zien vanuit Macau.

De Boeddha is gelegen op het Ngong Ping plateau, waar je ook het Po Lin Monastery kan vinden. In de buurt zijn uiteraard shops, restaurants en dergelijke want meer dan ooit is dit een belangrijke toeristische trekpleister geworden.

Er zijn verschillende manieren om er te geraken. Je kan er te voet, per bus of met een kabelbaan naar toe. Indien je opteert voor de kabelbaan kan je dit direct doen vanuit het Tung Chung metrostation. Opteer je voor een andere optie dan ben je algauw een uurtje kwijt omdat de weg omheen de berg loopt. Je kan je uitstap naar de zittende Boeddha en het klooster bijvoorbeeld combineren met het dorpje Tai O of een paar uur aan het strand doorbrengen.

Meer info: www.np360.com.hk

Meer in de buurt …

  • Tai O
  • Tsing Ma Bridge

 

tian tian

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen