menu

Thermen van Caracalla Rome

Deze badplaats werd gebouwd in opdracht van de Romeinse keizers Septimius Severus en zijn zoon Caracalla. Ze werden afgewerkt tussen 206 en 216. Er zullen in die tijd niet veel mensen vuil rondgelopen hebben, want het complex bood plaats aan een 1600-tal gasten en was 11 hectare groot, het grootste thermencomplex tot dan.,

De ruïnes zijn een van de best bewaarde thermen uit de Oud-Romeinse keizertijd. Niet alleen de grootte moet overweldigend geweest zijn, ook de talrijke faciliteiten die het complex te bieden had, moeten schitterend geweest zijn. Er waren onder andere twee bibliotheken, sportzalen, winkels, vele tuinen, terrassen (natuurlijk!) en ook een speciaal aangelegd aquaduct.

De thermen zelf hadden de gebruikelijke structuur. Eerst werd de koude kamer (het frigidarium) bezocht, daarna de mediumkamer (het tepidarium) en als laatste de warme kamer (het caldarium).

Maar laten we vooral niet de rijkelijke decoratie vergeten! Muren en vloeren die bedekt waren met marmer, mozaïeken, sculpturen… Noem maar op. Het baden moet in elk geval een heel andere ervaring geweest zijn in die tijd.

Het dient wel gezegd te worden dat ook arme(re) mensen toegang hadden tot de publieke badplaatsen. Zij werden echter niet gevolgd door een stoet slaven om hun te begeleiden tijdens hun badsessie.Baden in deze thermen zit er dan wel niet meer in, in de zomer kan je hier nog steeds prachtige opera’s in openlucht bewonderen.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen