menu

Theater van Marcellus Rome

Dit antieke theater is voltooid in de 11 voor Christus, hoewel Julius Caeser er oorspronkelijk aan wou beginnen. Augustus was diegene die het in 12 voor Christus toewijdde aan zijn neef en schoonzoon Marcellus.,

Vroeger bood het theater plaats aan 14000 toeschouwers en daarvan waren er 12000 zitplaatsen. Het moet er heel erg mooi geweest zijn, want de cavae, dit is het gedeelte waar de toeschouwers konden zitten, was volledig bekleed met marmer en had een diameter van 130 meter.

Het theater bestond uit drie niveaus met elk een eigen bouwstijl. Een was van de Dorische orde, de tweede van de Ionische orde en de derde was van de Korinthische orde. Nu kan je enkel nog restanten bezichtigen van de onderste twee verdiepingen.

De aftakeling van het theater van Marcellus begon vooral door de Romeinen zelf in 370. Men heeft toen enkele grote steenblokken weggenomen om schade aan de Cestius-brug, de nabij het theater ligt, te herstellen. Deze afbraak bleef duren, vooral tot de 12de eeuw. Toen kwamen Romeinse families zich verschuilen in hun strijd tegen pausen en keizers. Later, in 1400, was het de familie Savelli die het theater in handen kreeg.

In de 16de eeuw kwam boven de tweede bogenrij een woonverdieping in opdracht van deze familie, uitgevoerd door de architect Peruzzi.Als je dit monument in de zomermaanden bezoekt, kan je wat aan cultuuruitbreiding doen, want de archeologische ruimte van het theater wordt dan nog steeds gebruikt voor concerten.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen