menu

Taxi Bangkok

In Bangkok is het zeer makkelijk om een taxi te vinden; overal ziet men deze felgekleurde auto's in het straatbeeld, en zowel overdag als 's nachts heeft men geen moeite om een taxi te nemen. Over het algemeen zijn taxi's in Bangkok ofwel groen en geel ofwel rood en blauw geverfd. De nieuwere taxi's kunnen ook in andere kleuren zijn.,

Niet elke taxi-chauffeur spreekt goed Engels, en ook hun kennis over de straten van Bangkok is niet altijd perfect. Om taxi-chauffeur in Bangkok te worden moet men namelijk geen examen afleggen.

 De meeste toeristische trekpleisters zijn meestal wel gekend bij de taxi-chauffeurs, maar wanneer men de naam van een minder bekende straat noemt, is het soms wat zoekwerk: een kaart is dan zeker aan te raden.

Een taxi is een comfortabele manier van reizen; de meeste nieuwere taxi's zijn voorzien van airconditioning. Hou er echter rekening mee dat het tijdens het regenseizoen en tijdens de piekuren duurder is om een taxi te nemen dan gewoonlijk.

Als een taxi in de file staat, wordt er namelijk een extra bedrag aangerekend. Dit neemt echter niet weg dat een taxi in Bangkok een stuk goedkoper is dan in vele andere landen.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen