menu

Taj Mahal Agra

De Taj Mahal is het monument bij uitstek dat India internationaal vertegenwoordigt. Het bouwwerk is wereldwijd gekend, denk maar aan de vele Indische restaurants die dezelfde naam delen met het monument.,

De faam van de Taj Mahal is echter zeker niet onverdiend. Deze bezienswaardigheid, die deel is van het Unesco-werelderfgoed en vaak één van de mooiste gebouwen ter wereld wordt genoemd, is een prachtig symbool van eeuwige liefde. De Taj Mahal is namelijk een mausoleum dat gebouwd werd door keizer Shah Jahan voor zijn derde vrouw, Mumtaz Mahal. Na zijn dood werd ook hij in het mausoleum begraven.

Er wordt aangenomen dat Ustad Ahmad Lahauri de architect van de Taj Mahal is. Het monument wordt gekenmerkt door het witte marmer en de mix van Perzische, islamitische en Indiase architecturale elementen. Symmetrie speelt een belangrijke rol in de architectuur, en ook de kalligrafie die op verschillende onderdelen van het bouwwerk terug te vinden is, wordt vaak besproken.

De tombes van Shah Jahan en Mumtaz Mahal die men in het mausoleum kan bezichtigen zijn vervangen door identieke replica’s. Beide tombes zijn sterk gedecoreerd met waardevolle Indische edelstenen.

De Taj Mahal neemt naargelang het tijdstip verschillende kleuren aan. Bij zonsopgang kleurt hij licht roze, bij zonsondergang wordt hij oranje, net als de ondergaande zon, en ’s nachts is hij parelwit onder het maanlicht.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen