menu

Tai O op Lantau Island

Het vissersdorpje Tai O

Het wordt ook wel eens het Venetië of Hong Kong genoemd doch dat lijkt ons wat overdreven. Dit vissersdorpje is gelegen langs de westzijde van Lantau Island.

Dit dorpje deed vroeger dienst als toegangspoort voor Chinezen die illegaal het land wilden binnengaan. Na een hevige brand werd dit dorpje bijna volledig vernield. Nu is er niet meer dan een aantal barakken, een schooltje en een klein ziekenhuis. De inwoners leven van de visvangst en organiseren trips op zee op zoek naar witte dolfijnen.

Het dorpje Tai O is een mooie tussenstop bij de verkenning van een rondje Lantau. Je kan in één dag het Po Lin Monastery, Tsing Ma Bridge, Tian Tan Boeddha en Tai O bezoeken.

tai o

Hoe doe je dat allemaal ?

De gemakkelijkste manier is met de MTR naar Tung Chung, doch je kan ook rechtstreeks naar Lantau met de boot. Daar neem je de bus (nr 11) naar het populaire Cheung Sha strand. Ideaal hier om even te bekomen van de drukte. Van hier kan je terug de bus nemen naar ofwel het boeddhistische Po Lin klooster of kan je rechtstreeks naar het nog zeer authentieke vissersdorpje Tai-O gaan. Je kan om terug te keren dezelfde route nemen of je kan in Tai-O de boot nemen naar Tung Chung. Met een beetje geluk zie je dan een dolfijn zwemmen en kom je in Tung Chung aan tussen de landende vliegtuigen. Best wel spectaculair. Hier kan je terug dan de MTR nemen die je naar overal in Hong Kong voert.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen