menu

Sunset Boulevard

Vanuit het stadscentrum van Los Angeles strekt de wereldbekende Sunset Boulevard zich noordwaarts uit richting Hollywood.  De brede laan slingert langs belangrijke stadsdelen  zoals Beverly Hills, waar dit stukje ook wel eens Beverly Boulevard genoemd wordt, Echo Park en Silver Lake en vindt zijn eindigt met een prachtig uitzicht op de Pacifische Oceaan.

Sunset Boulevard Dag

Op de meer dan 35 kilometer lange weg versierd met palmbomen kan je je dan ook laten onderdompelen in het bruisende stadsleven, maar ook even op adem komen op de meer rustige plekken naar het strand toe. Zo is er al struinend op de laan iedere avond weer één van de mooiste zonsondergangen ter wereld te bewonderen. Het is dus niet meer dan logisch dat het hier dan ook zijn naam aan te danken heeft.

Sunset Boulevard Naam

De prachtige indrukken leidden dan ook tot boordevol inspiratie welke uitmondde in de productie van gelijknamige films en musicals van Billy Wilder en Andrew Loyd Webber. Daarnaast liet ook de muziekwereld zich door de schoonheid en grandeur van de omgeving inspireren. Zo is er een gedeelte dat wel eens de bijnaam “Guitar Row” krijgt omdat er veel  gitaar- en ander muziekwinkels gevestigd zijn. Verder zijn er ook verschillende opnamestudio’ s zoals Sunset Sound Studios en United Western Recorders. Al ben je dus een stadsmens, natuurliefhebber of iemand met interesse voor muziek en cultureel, altijd vind je op Sunset Boulevard je gading.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen