menu

Stillwater National Wildlife Refuge

Stillwater Park staat bekend om de rijke variëteit aan vogelsoorten die er te bezichtigen zijn. Deze moeraslanden, gelegen in de Carsonwoestijn, zijn uitgeroepen tot ‘belangrijk vogelgebied’ omdat er elk jaar talrijke soorten vogels tijdens hun trek naar het zuiden passeren.,

Verwacht u echter niet aan enorme watergebieden bij het bezoeken van dit park. De moerassen dreigen sinds de aanleg van moderne irrigatie-infrastructuur voor landbouw in omliggende gebieden steeds meer uit te drogen. Dammen en reservoirs aangelegd langs de carsonrivier verhinderen de natuurlijke bevloeiing.

Gelukkig werden in de afgelopen jaren stappen ondernomen om proces tegen te gaan, waardoor de oorspronkelijke staat van de moerassen op lange termijn hersteld zou moeten worden.

Desondanks deze ecologische dreiging is het park nog steeds de uitgelezen plek voor vogelspotters. De faciliteiten die het park biedt zijn dan ook volledig toegespitst op het ontvangen van natuurliefhebbers. Verschillende shelters verspreid over het pad maken het observeren extra aangenaam.

Een luspad zorgt voor toegankelijkheid en maakt van het natuurgebied ook een plek waar jong en oud kan komen wandelen. Het pad zweeft boven het water en maakt daardoor onbereikbare moerasgebieden bewandelbaar. Dit in combinatie met het prachtige bergdecor in de verte zorgt voor een unieke natuurervaring.

Het park focust vooral op educatie, observatie en natuurbehoud. Enkel in bepaalde gebieden en in bepaalde periodes is jagen toegestaan.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen