menu

Stijlvol naar Sintra met deze leren boots

Ga je binnenkort naar Portugal en vlieg je naar Lissabon? Huur een auto en bezoek het oogverblindende Sintra. Het kost je maar een half uurtje rijtijd en je bent ineens in een totaal andere wereld. Groen, bosrijk met enorme rotspartijen en als topper het hooggelegen en kleurrijke Palácio da Pena. Dit paleis ligt in een exotisch park van 85 hectare. Ben jij een enthousiaste wandelaar die niet chagrijnig wordt van wat hoogteverschil hier en daar? Doe dan je stoere, bruine leren veterboots aan en ga op pad. Betrouwbaar schoeisel is heel belangrijk bij dit soort uitdagende tochten, evenals een goede conditie en een flesje water.

Stijlvol naar Sintra met deze leren boots

© Pixabay.com

Uitzicht op het hele park

Het hoogste punt (Cruz Alta) ligt op 539 meter. Cruz Alta betekent letterlijk hoog kruis en die staat er ook: een kolossaal kruis van steen. Hier moet je zijn voor een wondermooi uitzicht op het hele, omvangrijke park met het paleis van Pena als decoratief middelpunt. Wist je dat dit paleis een nationaal monument is? Sinds 1995 behoort het Palácio da Pena tot de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Met de bus of te voet?

Benieuwd naar dit stralende paleis? In het park is vervoer aanwezig die je naar het paleis zou kunnen brengen. Mocht je liever te voet gaan, dan kan dat natuurlijk ook. Jouw mooie en stoere boots brengen je overal. De stevige zool heeft een grof profiel voor extra grip. Ideaal bij deze onregelmatige en wat ruige ondergrond.

Stijlvol naar Sintra met deze leren boot

© Sacha.be

Koninklijke troon in de rotsen

Onderweg naar het paleis moet je even langs de Trono da Rainha, dit is een troon in de rotsen en onder de blote hemel. Het zitje was van een voormalige Portugese koningin. Zij ging er regelmatig zitten om uit te rusten en te genieten van het uitzicht op het paleis. Het bankje is letterlijk in de rotsen uitgehouwen en alleen te voet bereikbaar. Een flinke klauterpartij voor een koningin! Welk schoeisel zou zij hebben gehad?

Palácio da Pena

Na een bewonderenswaardige klim, ben je aangekomen bij het hooggelegen paleis. Een schouderklopje is op z´n plaats! Wist je dat dit paleis, bij goed weer, zelfs te zien is vanuit Lissabon? In vroeger tijden stond hier een 16e-eeuws klooster. We danken dit paleis aan koningin Maria II (1819-1853) en koning Ferdinand II (1819-1885). Neem de tijd voor een uitgebreid bezoek en neem deel aan een rondleiding. Absoluut de moeite waard!

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen