menu

Steden Gelderland

Hoewel Nederland maar een klein land is, is het toch onder te verdelen in twaalf provincies die elk totaal van elkaar verschillen. Zo is er het snelle en internationale Noord-Holland, het gemoedelijke Brabant, het rustige Drenthe, het sportieve Friesland… Gelderland is de grootste provincie van Nederland en grenst aan vijf verschillende Nederlandse provincies: Brabant, Limburg, Zuid-Holland, Flevoland en Overijssel en aan de oostkant aan Duitsland.,

Kenmerkend voor Gelderland is dan ook de diversiteit aan activiteiten en mensen die daar te vinden is. De hoofdstad van Gelderland, Arnhem, is een grote stad waarin geweldig kan worden gewinkeld en waar genoten kan worden van zowel een vooroorlogs als een modern centrum, het laatste is gebouwd na de bombardementen op Arnhem en Nijmegen in de tweede wereldoorlog.

Daarnaast is Gelderland rijk aan een aantal speciale natuurgebieden, zoals de welbekende Veluwe, waar u wandel- en fietstochten kunt maken over de heidevlakten, of lekker kunt zwemmen in natuurplassen in de bosrijke gedeelten van het gebied.

De achterhoek is een ander bekend gedeelte van Gelderland. Het wordt wel eens ‘klein Nederland’ genoemd, omdat je er de sfeer kan proeven die vroeger overal in het land heerste: rust, kleine dorpjes, uitgestrekte weilanden, molens en prachtige kastelen.

Voor wie het wat moderner zoekt zijn de cultuursteden Arnhem en Nijmegen een echte aanrader. Café’s, discotheken, musea en winkels te over in dit deel van de provincie, waar zich logischerwijs ook veel studenten vanuit heel Europa ophouden.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen