menu

Steden en dorpen in de Ardeche

Het belangrijkste dorp nabij de rivier is het leuke Vallon Pont d’Arc. Enkele kilometers oostelijker gelegen is de ingang tot de gorges en de indrukwekkende stenen boog Pont d’Arc. Hier kun je zelfs enkele populaire stranden terugvinden.

Steden en dorpen
Langsheen de Ardeche zijn er tal van aantrekkelijke dorpjes. Sommigen omwille van hun historische betekenis, anderen omwille van de folklore en de kleine leuke dorpskernen die er zijn. Tijdens je verkenning van de streek zul je er velen voorbij of doorrijden, anderen liggen misschien vlakbij je hotel, vakantiehuis of camping en zullen ongetwijfeld je aandacht trekken.

Tijdens onze vakantie hebben we ze niet allemaal aangedaan maar toch willen we je een kleine opsomming geven van de voornaamste dorpen en steden vol karakter en sfeer. Tevens zijn enkele van deze dorpen verkozen tot schoonste dorpen van Frankrijk. Een bezoek ervan kan variëren van een uur tot een gehele dag, afhankelijk van je interesses en de tijd die je neemt om soms enkele wandelingen in de buurt te doen of te genieten van het lawaai van een kabbelend beekje.

Enkele van de mooiste steden en dorpen in de Ardeche zijn: Ailhon, Alba-la-Romaine, Antraigues-sur-Volane, Aubenas, Balazuc, Banne, Gorges de l'Ardeche, Jaujac, Labeaume, Meyras, Naves, Pont d'Arc, Privas, Saint-Montan, Thueyts, Vallon Pont d'Arc, Viviers en Vogue.

Daarnaast kun je terecht op onze overzichtspagina met een lijst en meer informatie van alle gemeenten in de Ardeche.

,

De meeste bezoekers die de Ardeche aandoen zijn enorm aangetrokken door de Gorges de l’Ardeche. Ofwel bezoeken ze deze attractie via de route die loopt langs de toppen van de canyon, of doen ze het al kajakkend op de rivier de Ardeche zelf.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen