menu

Stanze van Rafaël Rome

De vier Stanze van Rafaël bevinden zich in het Apostolisch paleis, de officiële woon- en werkplaats van de Paus, gelegen in Vaticaanstad. De Stanze van Rafaël zijn vier kamers gelegen in het publieke gedeelte van het paleis.,

Ze danken hun bekendheid aan de fresco’s van Rafaël Santi. Paus Julius II had hem in 1508 de opdracht gegeven de kamers te decoreren. Het geheel is afgewerkt in 1531 door de leerlingen van Rafaël, want hij is gestorven voor de voltooiing van het geheel.

Als eerste kamer kunnen we da Sala di Constantino vernoemen. Constantijn is hier logischerwijs de spilfiguur. De overwinning van de Christenen op de heidenen is het centrale thema. Hier vonden de recepties en de officiële ontvangsten plaats door de paus.

De tweede kamer is de Stanze di Eliodoro. Het thema is de Hemelse bescherming die de kerk kreeg. Rafaël zelf heeft vooral gewerkt aan deze fresco’s. Die was de kamer waar de paus privé-audiënties hield.

Als derde kamer vermelden we de Stanza della Segnatura. De belangrijkste onderwerpen hier zijn de wereldlijke en spirituele wijsheid. Ook de harmonie tussen de Christelijke leer en de Griekse filosofie staat centraal. Dit was de eerste kamer die Rafaël onder handen nam. Hier was de bibliotheek gevestigd en ook de studeerkamer van de paus.

De laatste kamer is de Stanza dell’incendio del Borgo. Het leven van de pausen Leo III en Leo IV worden uitgebeeld en de assistenten van Rafaël waren de voornaamste uitvoerders. De kamer werd gebruikt als eetkamer door paus Leo X, al was het oorspronkelijk bedoeld als kamer voor de rechtspraak.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen