menu

Stad der getrouwen Bhaktapur

Bakthapur, de ’stad der getrouwen’, is één van de drie koningssteden in de Kathmanduvallei. Het is veruit de best bewaarde historische plaats in de vallei. Bhaktapur bezit een onvoorstelbare schat aan hindoeïstische en boeddhistische architectuur. Door de relatief weinig westerse invloeden en het feit dat er vrijwel geen gemotoriseerd verkeer in het centrum is toegestaan, heb je hier weinig fantasie nodig om je in de Middeleeuwen te wanen. Bhaktapur is hierdoor een verademing na het drukke Kathmandu.

Het belangrijkste centrum van Bhaktapur is Durbar Square, het centrale paleisplein. Hier vind je tempels, musea, paleizen en religieuze beelden. Op het Taumadhi Tole staat de grootste pagode van Nepal, de 30 meter hoge Nyatapola. Als je verder door de stad wandelt, vallen ook de vele oude ambachtwerkers op. Vooral de pottenbakkers zijn er in grote getale.

We hadden er ons al bij neergelegd dat we Nepal gingen verlaten zonder de Mount Everest te hebben gezien. Op onze terugweg van Bhaktapur worden we echter met stomheid geslagen. De hemel klaart open en de mythische bergketen laat zich alsnog in al zijn schoonheid aanschouwen.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen