menu

Sri Lanka: Veelzijdig en oogverblindende schoonheid

De afgelopen jaren wordt Sri Lanka steeds meer ontdekt door toeristen. Daar is dan ook voldoende reden voor. Het land voor de kust van India is namelijk een pareltje om verschillende redenen. Het land beschikt over de meest prachtige natuur, een rijke historie en bovendien een bijzonder gastvrije bevolking. Ondanks het toegenomen toerisme zijn er nog tal van plaatsen in het land die nog onaangetast lijken en waar je nog kennis kunt maken met authentiek Sri Lanka. Een unieke ervaring voor iedereen.

Bezoek de vele historische plaatsen

Houd rekening met de seizoenen

Er gaan tal van vluchten naar Sri Lanka. Door de toename van het aantal vluchten zijn de prijzen ook aanzienlijk gedaald. Wanneer je besluit om naar Sri Lanka te reizen is het daarnaast wel belangrijk dat er rekening wordt gehouden met de tijd van het jaar. Hierbij is er onderscheid te maken tussen de verschillende kanten van het eiland. Het regenseizoen verspreid zich gedurende het jaar over het eiland en daarom is het goed om voor je reis te bepalen welke kant van het eiland je wilt bezoeken. In het zuidwesten kun je bijvoorbeeld het beste tussen december en maart rondtrekken, terwijl het droge seizoen in het noorden en oosten zich tussen mei en september voordoet.

Indrukwekkende binnenlanden en natuurschoon

Een strandbestemming met volop recreatiemogelijkheden

Veel mensen bezoeken Sri Lanka onder andere voor de mooie stranden en goede recreatievoorzieningen. De faciliteiten zijn goed en vooral onder surfers is het land bijzonder populair. De golven behoren tot de beste op de wereld, wat veel mensen aantrekt. Ook wanneer je nog een beginner bent is het goed om op Sri Lanka de fijne kneepjes van deze sport te leren. De beste surfspots vind je aan de noord-west kust van het eiland.

Bezoek de vele historische plaatsen

Ook wanneer je meer geïnteresseerd bent in historie en cultuur, is Sri Lanka een zeer geschikte bestemming. Het land heeft namelijk een rijk verleden,, waaronder het koloniale verleden waarbij het land behoorde tot het Engelse koninkrijk. Over het eiland verspreid zijn hier nog vele overblijfselen van te vinden. Ook zijn er vele tempels in de binnenlanden te vinden die vanwege hun schoonheid en historische waarde op de Unesco-werelderfgoedlijst zijn geplaatst. Vooral de Dambulla tempel in een grot is adembenemend mooi.

Een strandbestemming met volop recreatiemogelijkheden

Indrukwekkende binnenlanden en natuurschoon

Naast de mooie kusten kent Sri Lanka woeste binnenlanden met uitgestrekte bossen en hoge bergen. Hier kun je zelfs op safari en kennis maken met het diverse dierenrijk dat het eiland herbergt. Hierbij kun je zomaar oog in oog staan met olifanten of luipaarden die alleen op dit eiland voorkomen. Tevens zijn er diverse bootexcursies voor de kust mogelijk waarbij een ontmoeting met immense walvissen niet uit te sluiten is.

Tags:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen