menu

Sportieve activiteiten in het Odenwald

De Sommerrodelbahn in Wald-Michelbach is een ideale attractie voor de ware avonturier. Het park heeft attracties voor jong en oud, zodat het hele gezin kan genieten van leuke activiteiten. Het park heeft een grote speelplaats, een rodelbaan en en klimpark waar kinderen en volwassenen van alle leeftijd gebruik van kunnen maken. Wanneer u niet zo’n durfal bent kunt u plaatsnemen op het terras van het café, zodat u onder het genot van een hapje en een drankje de overige avonturiers in de gaten kunt houden.

© Reisfanaten.be

© Reisfanaten.be

De rodelbaan

De Odenwald-bob is een rodelbaan van maar liefst een kilometer lang. De weg naar de rodelbaan toe is een prachtig natuurpad van 360 meter lang. Vervolgens kunt de in vogelvlucht de vallei van het Odenwald ontdekken. De rodelbaan vervoert jong en oud door de prachtige vallei van het Odenwald. Hier kunt u rustig genieten van de prachtige natuur, of met een snelheid van maar liefst 40 kilometer per uur naar beneden racen. Aan het einde van de rit wordt u weer naar de top van de vallei gebracht doordat de rodelbaan ook als lift functioneert. De rodelbaan is geschikt voor een volwassene en een kind, zodat u samen met uw kinderen of kleinkinderen van de rodelbaan gebruik kunt maken. De hele rit, zowel bergafwaarts als bergopwaarts duurt 6,5 minuut. De baan is iedere dag van het jaar geopend, dus u kunt te alle tijden genieten van deze leuke attractie.

Het klimwoud

In het bos dat naast de rodelbaan ligt is het klimwoud te bezoeken. In dit bos kunt u verschillende parcours beklimmen met een hoogte tot wel 14 meter. Er zijn verschillende soorten klimtochten, allemaal met een eigen moeilijkheidsgraad. Alle klimbanen hebben een eigen maximale hoogte, variërend van 1 tot 14 meter. Zo is het klimwoud dus een leuke uitdaging voor beginners en ervaren klimmers. Met een tuigje en zekeringen kunt u van het ene houten plateau naar het andere klimmen. Voordat u begint aan uw klimavontuur krijgt u duidelijke instructies zodat u precies weet hoe het systeem werkt. Deze manier van klimmen is volledig veilig en geschikt voor iedereen vanaf 6 jaar oud. Jonge kinderen moeten wel vergezeld worden door volwassenen, maar het klimpark is dan ook een leuke familieactiviteit.

P1080564JPG

© Reisfanaten.be

Een leuke dag vol groepsactiviteiten

Doordat de rodelbaan en het klimpark geschikt zijn voor jong en oud is een bezoek aan dit attractiepark perfect voor een grote groep. Voor beide attracties gelden dan ook speciale groepsprijzen en zijn er groepsactiviteiten mogelijk. Zo kunt u samen een klimcursus volgen waarbij u uzelf uitdaagt om de hoogte in te gaan. Het nabij gelegen terras is de ideale plek om even tot rust te komen na al deze activiteiten. U hoeft zich dus ook geen zorgen te maken over het meenemen van eten en drinken. Alles kan voor u worden geregeld in de vallei van het Odenwald.

Ontdek meer

Onze vakantie in Hessen
Onze hotels in Hessen
Onze uitstappen in Hessen

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen