menu

Spaanse trappen en Piazza di Spagna Rome

Deze trappen, die zich op de Piazza di Spagna bevinden, werden in opdracht van Lodewijk XII gebouwd en ze horen bij de kerk Trinita dei Monti. De Fransen wilden deze kerk verbinden met het plein waar de Spaanse ambassade gevestigd was. ,

Maar dit is er niet meteen van gekomen omdat men geen ontwerp kon ontwikkelen waarbij er plaats was voor een standbeeld van Lodewijk XIV. In de 17de eeuw kwam Francisco de Sanctis aanzetten met een ontwerp dat goedgekeurd werd door de Fransen én Paus Innocentius XIII, weliswaar zonder het beeld van Lodewijk. De trappen werden gebouwd tussen 1723 en 1726.

Op het plein, de Piazza di Spagna, bevindt zich de Fontana della Barcaccia, met ‘de fontein van de lekkende boot’ als letterlijke vertaling. Deze werd ontworpen door de vader van de bekende kunstenaar Bernini. Het plein zelf is gevestigd op een van de zeven heuvels, de Pincio en is in 1629 ontworpen door Bernini, vader en zoon. Uiteraard weer in opdracht van een paus. Dit keer Paus Urbanus VIII. Deze laatste wou op het plein een monument ter herinnering aan de overstroming van Kerstmis 1598. De Tiber is toen uit haar oevers getreden. Verplaatsen was toen enkel mogelijk per boot. Het resultaat is dus de fontein.

Ten slotte nog enkele weetjes over deze wereldberoemde trappen. De trappen zal je vrijwel nooit onder water zien staan. Dit komt door het zeer efficiënte afwateringssysteem. Ooit werden duizenden balletjes uit een ballenbak van de Trappen naar beneden gegooid, en dat als stunt van de kunstenaar Graziano Cecchini.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen