menu

South Street Seaport New York

De haven van New York is niet wat je ervan verwacht. Geen uitgestrekt gebied met gigantische kranen en olietankers of vrachtschepen die af en aan varen. Maar een gezellige boulevard langs het water met winkeltjes, restaurants en entertainment en een pier die tot ver in de Atlantische Oceaan reikt.

South Street Seaport & Skyline

Vooral de gebouwen aan South Street Seaport zijn de moeite waard. Ze brengen je, samen met de aangemeerde vissersbootjes, zo terug naar het negentiende-eeuwse havenleven van New York.

In het South Street Seaport Museum vindt je oude schepen, van Chinese jonkers tot piepkleine vissersbootjes, zo geplukt uit de strips van Jommeke. Ook het New York City Police Museum bevindt zich in de buurt, waar je alles terugvindt over het 160-jarige bestaan van de NYPD, de New Yorkse flikken. Wie een nog dieper inzicht wil kan naar Bodies, een expositie die gedissecteerde lichamen tentoonstelt.

South Street Seaport Haven

South Street Seaport is meer dan een verzameling museums en restaurantjes. Je kunt er fietsen of een watertaxi huren en New York bewonderen vanop het water of in een knusse zetel van Shooting Star Theater ploffen.

Bezoek South Street Seaport vooral bij zonsondergang als alles in een oranje schijnsel baadt en je je in een rustig vissersdorpje waant. De stad en de drukte zijn dan eventjes ver weg. Die illusie hou je het best vast door niet achterom te kijken naar de wolkenkrabbers die boven je uittorenen.

Ontdek nog meer bezienswaardigheden in New York.

New York biedt nog meer musea!

Winkeltip: op zoek naar een reisgids New York City? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen