menu

Skytrain Bangkok

De skytrain is slechts één van de vele initiatieven die men nam om het transport in Bangkok beter te maken. De eerste skytrain werd in 1999 in gebruik genomen, en sindsdien maken steeds meer mensen er gebruik van.,

Het maakt het zowel de Thaise bevolking als de toeristen zeer makkelijk om op vrijwel elke plaats in Bangkok te raken. Door het gebruik van airconditioning in de voertuigen is het er altijd koel.

De frequentie van de skytrains is ongeveer 12 treinen per uur, waardoor het een enorm functioneel vervoermiddel is geworden. Een nadeel is echter dat men soms zeer veel trappen moet nemen om op de perrons te komen.

Er zijn twee lijnen: de Sukhumvit line en de Silom line. De Sukhumvit line heeft 17 stations, de Silom line heeft er 9. Men plant echter de aanleg van nieuwe lijnen, waardoor nog meer plaatsen in Bangkok makkelijk bereikbaar zullen zijn. In de stations van de skytrains zijn er verschillende winkels gevestigd, die ideaal zijn als men een snelle hap of iets te drinken zoekt.

Er zijn verschillende tarieven voor onder andere kinderen, studenten en volwassenen. Men kan ook kaarten verkrijgen waarvan men het tarief op de kaarten zelf moet herladen in de stations.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen