menu

Skivakanties Frankrijk

Frankrijk is gekend voor zijn supergrote skigebieden met kilometerslange pisten. Heel veel dorpen hebben via talrijke verbindingen zoals zetelliften en gondels verbinding met elkaar en het is dan ook niet te verwonderen dat er in Frankrijk enkele van de grootste aaneengesloten skigebieden ter wereld te vinden zijn.

Als fervente skiërs is Frankrijk dan ook het Mekka voor de wintersporters die houden van lange afdalingen en heel veel afwisseling.

In de loop van de jaren zijn we 4 keer naar Frankrijk gaan skiën.

Portes du Soleil
In Les Portes du Soleil vind je 12 dorpen die allemaal met elkaar in verbinding staan. Je kunt zowel in Frankrijk als in Zwitserland skiën want het skigebied ligt op de grens van beide landen.

Les Trois Vallées
Het grootste skigebied ter wereld met meer dan 600 kilometers pisten. Als je een skivakantie zoekt waar je werkelijk geen enkele dag dezelfde piste hoeft af te glijden dan moet je hier zijn.

Paradiski
Door de verbinding te maken tussen La Plagne en Les Arc is één van de grootste skigebieden ter wereld gecreëerd. Vanoise Express is een superlift die honderden meters boven de vallei je van het ene skigebied naar het andere brengt. Ontdek er alles over …

Valloire-Valmeinier
Op de flanken van de Col du Galibier is een authentiek skigebied. Valloire-Valmeinier heeft meer dan 150 km pistes en kon ons 2 keer bekoren. Het skidorp is anders, absoluut geen kunstmatig neergepoot skidorp tegen de helling van een berg maar met bewoners die op zondag naar de kerk trekken, waar je nog een kaasboer kan tegenkomen of proeven van één van de vele artisanale gerechten.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen