menu

Sint-Pietersbasiliek Rome

Deze basiliek is gelegen in Vaticaanstad aan het Sint-Pietersplein. Vroeger was hier het Circus van Nero gelegen en volgens de overlevering zou hier de apostel Petrus gekruisigd en begraven zijn. De basiliek wordt aangeduid als de eerste van de zeven pelgrimskerken van Rome en ze is gebouwd van 1506 tot 1626.,

Tot 1989 was dit de grootste kerk ter wereld, maar de Basilique Notre-Dame de la Paix, gelegen in de hoofdstad van Ivoorkust heeft deze ondertussen ingehaald.

De eerste Sint-Pieterskerk dateert van 324. Keizer Constantijn gaf de opdracht. In de 16de eeuw besloot men echter deze kerk te slopen en een nieuwe te bouwen. Daarna zijn er verschillende architecten bezig geweest aan de kerk. Bramante, Rafaël, Antonio de Sangello en Michelangelo.Deze basiliek is een samenhangend geheel van prachtige kunstwerken.

Je kunt hier onder andere de Pietà van Michelangelo bewonderen. Deze bevindt zich in een kapel aan de rechterkant van het schip. Ook het baldakijn ontworpen door Bernini is meer dan de moeite waard. Volgens de overlevering zou het brons gebruikt voor de bekleding afkomstig zijn van het dak van het Pantheon. M

aar vooral de koepel is werkelijk adembenemend! Het uitzicht is overweldigend en de afmetingen immens. Het is de grootste koepel ter wereld. Giacomo della Porta heeft de koepel in 1593 afgewerkt na de dood van Michelangelo.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen