menu

Sint-Baafskathedraal Gent

De Sint-Baafskathedraal staat in het prachtige Gent en torent een stuk uit boven de rest van het centrum van de stad. Meer dan 1000 jaar terug in de geschiedenis deed de kathedraal niet dienst als een kathedraal maar werd deze gebruikt als een parochiekerk, deze was een stuk kleiner dan de Sint-Baafskathedraal.

Sint-Baafskathedraal Gent Panorama

De parochiekerk van toen was gebouwd in Romaanse stijl en dateerde uit de twaalfde eeuw, een heel klein deeltje van deze kerk staat nog steeds daar, bij het bezoekers van de huidige kathedraal zal u als bezoeker de kans krijgen om de crypte van de romaanse kerk te bewonderen. De toren van de nieuwe kathedraal is één van de 3 hoge torens die terug te vinden zijn in het centrum van Gent, wanneer men van uit een bepaalde hoek deze torens bekijkt vormen deze een torenrij.

Sint-Baafskathedraal Gent Lam Gods

Naast de imposante architectuur van de Sint-Baafskathedraal zijn er in het gebouw mooie zaken met betrekking tot kunst te bewonderen. Het meest waardevolle kunstwerk dat in de kathedraal hangt is het wereldberoemde werk van Jan van Eyck, De aanbidding van het Lam Gods.

Voor meer tips kijk zeker eens naar deze reisgids.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen