menu

Shark Valley – Everglades National Park

Tijdens ons bezoek aan het Everglades National Park doen we ondermeer de regio Shark Valley aan. Dit gebied is heel gemakkelijk te bereiken en biedt heel wat afwisseling. Je kunt er fietsen, wandelen of met een gids en busje het park verder verkennen.,

De Everglades zijn één van de grootste natuurparken in de VS en bieden een verscheidenheid aan van wildlife en planten. Tijdens een bezoek kom je ogen en oren tekort om alles in je op te nemen.

Openingsuren
Het park in de Shark Valley area is open van 8u30 ’s morgens tot 6u00 ’s avonds. Ter hoogte van het Visitor center is een parking waar je je wagen kunt achterlaten. Na sluitingstijd mogen er geen wagens of mobilhomes blijven staan.

Wat kun je er doen?
Er zijn 3 manieren om de Shark Valley area te bezoeken: te voet, met de fiets of met een tram die een lus maakt van ongeveer 25 kilometer. Je kunt de loop niet doen met je eigen wagen. Tijdens de rit krijg je uitleg van een gids over de habitat van alligators, de fauna en flora en het gebied. Wees maar zeker dat je alligators zult zien, meer zelfs, je zult er oog in oog mee staan!

Met de tram: De rit duurt meer dan 2 uur en staat onder de verantwoordelijkheid van een park ranger. Van december tot april is er ieder uur een rit, van mei tot november start er om de 2 uur een begeleide tour. Je kunt dit ter plaatse reserveren en vooraf boeken is niet echt nodig.
Met de fiets: Je kunt dezelfde weg afleggen als de tram, maar dan wel onder een hevige zon. Je kunt je eigen fiets meebrengen of ter plaatse een fiets huren.
Te voet: Er zijn 2 korte wandelingen die starten ter hoogte van het Visitor center.
– Bobcat Boardwalk: korte wandeling door struikgewas en via een houten pad die boven het moeras ligt. Langs het pad zijn informatieve borden aanwezig die je meer informatie geven over de beplanting die er is.
– Otter Cave Hammock Trail: een wandeling van ongeveer een 1,5 kilometer die hoofdzakelijk langs tropische planten gaat. Start en aankomst zijn aan het Visitor Center.

Eigen ervaring
Het nemen van het treintje is volgens ons een ware aanrader. Niet alleen krijg je heel veel informatie over planten en andere levende wezen, die je op eigen houtje nooit zou te weten komen of zien, maar ook het daadwerkelijk spotten van alligators, schildpadden en andere tropische dieren gaat met de gids stukken makkelijker. Je kunt de wandelingen voor of na de rondleiding doen, afhankelijk van de wachttijd die er tot de volgende rondleiding.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen