menu

Sé Catedral Lissabon

De Sé Catedral is gebouwd door de eerste koning van Portugal, Dom Afonso Henriques in de vorm van een Latijns kruis. Dit na overwinning op de Moren. Het 12de-eeuwse interieur is schitterend en verkeert nog in een goede staat.,

Vooral de gotische kapel, welke is gemaakt door de beeldhouwer Machado de Castro, is het bewonderen meer dan waard. Op deze plaats stond vroeger een moskee.

De kathedraal heeft de afgelopen eeuwen relatief weinig geleden. Wel stortte tijdens de aardbeving van 1755 de klokkentoren in. De kathedraal is door de eeuwen heen diverse malen qua stijl aangepast. Zo werd de oorspronkelijke Romaanse stijl veranderd in de gotische stijl. Opvallend is de particuliere kapel van Bartolomeu Joanes. Hij was een belangrijke burger uit de middeleeuwen.

Ook de kloostergang heeft duidelijke gotische kenmerken en werd gebouwd in opdracht van koning D. Dinis (1261-1325). In de 17e en 18e eeuw werden er barokke aanpassingen gedaan. Eigenlijk meer op decoratief gebied. Een goed voorbeeld daarvan zijn de altaren en de hoofdkapel. In de eerste helft van de 20ste eeuw vonden er renovatiewerkzaamheden plaats met middeleeuwse kenmerken.

De Sé Catedral is tevens de laatste rustplaats van Saint Vincent. Hij staat ook wel bekend als de patroonheilige van Lissabon.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen