menu

Schreierstoren Amsterdam

In het centrum van Amsterdam, recht tegenover het imposante Centraal station, vindt u de oudste toren van Amsterdam. Deze toren heet de Schreierstoren. Het is een middeleeuwse toren, en samen met de Waag één van de oudste monumenten van de stad.,

In de toren is een café gevestigd, waarin u onder meer koffie kunt drinken of heerlijk kunt lunchen met een mooi uitzicht over de grachten en van de vele rondvaartboten die elke dag langsvaren.

Wat het meeste in het oog springt bij de Schreierstoren, is de grote aanmeerplaats voor boten die ernaast gelegen is en uitkomt op de Amstel. Hier kan in de zomer op het terras genoten worden van een biertje.

In de schreierstoren kunt u verschillende middeleeuwse ruimtes bewonderen. Vroeger was de toren een verdedigingstoren, die in het verleden deel uitmaakte van de standsmuur. Het is de enige verdedigenstoren die bewaard is gebleven in de hoofdstad en daardoor extra speciaal.

In 1966 werd de toren volledig gerestaureerd en vandaag de dag lijkt het net alsof het nooit anders is geweest.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Amsterdam? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen