menu

Schönried

Schönried is gelegen op 1231m hoogte en het dorp splitst letterlijk het skigebied in twee. Enerzijds heb je de 1770 m hoge Horneggli en aan de andere kant van het dorp de 1833 m hoge Rellerli.

Skipisten
De regio rond de Horneggli is ongetwijfeld de interessantste, vooral door de verbinding naar andere skigebieden als bijvoorbeeld Saanenmöser. Het gebied rond de Rellerli is dan weer leuk voor zij die houden van steile afdalingen. Hier vind je immers enkele zwarte pistes, die in het hele Gstaad Mountain Rides gebied eerder zeldzaam zijn. De skipistes rond de Horneggli en de Rellerli zijn samen goed voor meer dan 40 km.

Skiliften
4 skiliften, 1 zetellift en 1 gondelbaan brengen je naar boven.

Attracties
De Rellerli is één van de zonnigste plaatsen binnen de Gstaad Mountain Rides. U hebt er tevens zicht op de Eiger, de Mönch en de Jungfrau. Combineer beiden en geniet van een heus zonnebad terwijl u geniet van de prachtige panorama’s om je heen. Tevens heb je er ook een superleuk parkoers voor met de slee die gaat tot in Schönried.

Buren
Schönried is een skigebied dat verbindingen heeft met St. Stephan, Zweisimmen en Saanenmöser. Hierdoor wordt een gebied gecreëerd van meer of honderd kilometers pisten. Om van Schönried naar St. Stephan te skiën moet je al aardig wat skiliften nemen en hellingen afkomen. Alvast een eerste dagtrip die je kunt plannen.

Restaurants
In tegenstelling tot de andere gebieden heeft Schönried maar 2 restaurants, het Bergrestaurant Horneggli en Bergrestaurant Rellerli. Zoals de naam al doet vermoeden, eentje op iedere berg.

Skischolen en skilessen met kinderparadijs
Snowsports Schönried
www.snow-sports.ch

Skiverhuur
Frautschi Sports
www.frautschi.ch
Gfeller Sports
www.schneebergersport.ch

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen