menu

Santa Monica

Ten westen van Los Angeles bevindt zich de iets kleinere maar wondermooie stad Santa Monica.

Santa Monica Laan

Door de nabijheid van Hollywood en de vestiging van filmbedrijven (Lions Gate Enternainment)  en muziekstudio’ s (Universal Music Group) woonden er over de jaren heen vele bekendheden uit de wereld van de cinema en muziek.  Zo namen onder meer  legendes als Sean Penn, Robert Redford en Suzanne  Vega en iets jongere beroemdheden als Tobey Maguire en John Frusciante er hun intrek.

Honderden films werden hier dan ook ingeblikt, waaronder Forrest Gump en Rocky III.

Santa Monica Strand

Het is dus niet te verwonderen welke grandeur  en schoonheid de stad uitstraalt waarin al deze sterren schitter(d)en. Één van de bekendste plekken is de Sant Monica Pier. Hier kan je genieten van het geweldige uitzicht op de Pacifische of Grote Oceaan. Het vaak mooie weer maakt het plaatje helemaal af als de helderblauwe golven neerslaan op het strand met palmbomen.

Santa Monica Pier

Verder is de binnenstad rijk aan allerlei boetieks en restaurants. De pracht van de natuur en het bruisende stadsleven kan je perfect combineren met de fiets. Santa Monica kreeg in 2009 immers zelfs een prijs voor zijn “fietsvriendelijke” omgeving.  Zowel de filmkenners, shopliefhebbers als sportievelingen komen hier dus zeker aan hun trekken!

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen