menu

Santa Maria Maggiore-basiliek Rome

Deze basiliek is eveneens een van de zeven pelgrimskerken van Rome. Paus Sixtus III richtte ze op in 431 en dat als herinnering aan het concilie van Efeze dat hetzelfde jaar plaatsvond. In dit concilie werd onder andere bepaald dat Maria de moeder van Christus is en vandaar dus de wijding aan Maria.,

Uiteraard is er alweer een legende verbonden aan deze basiliek. In 356 zou Maria verschenen zijn in een droom van paus Liberius (de basiliek heeft ook nog de naam Basilica Liberiana gekregen). Ze zou hem opgedragen hebben een kerk te bouwen op een plaats waar het zou sneeuwen.

Jaren later zou het gesneeuwd hebben in het midden van zomer op de heuvel Esquilijn. Johannes van Rome en zijn vrouw zouden overigens hetzelfde gedroomd hebben. Dus meteen werd de bouw van de basiliek op de heuvel aangevat. Paus Sixtus III kwam dan later en bezorgde het monument zijn huidige naam en vorm.

Binnenin bemerk je meteen het gouden cassetteplafond, het is werkelijk adembenemend. Het is ontworpen in de 16de eeuw door Giuliano da Sangallo. De 75 meter hoge Romaanse klokkentoren is de hoogste van gans Rome. Verder vinden we er de graftomben van enkele bekende katholieken waaronder de beroemde kunstenaar Gian Lorenzo Bernini.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen