menu

Santa Maria in Aracoeli – Rome

Deze basiliek is te bewonderen dicht bij het Capitool. Zoals je misschien wel al kon vermoeden is ook deze kerk gewijd aan Maria. Ze werd in de 6de eeuw gebouwd en werd daarna eigendom van Griekse monniken. De basiliek zou zich bovendien bevinden boven de fundamenten van de tempel van Juno.,

Oorspronkelijk zou de kerk de naam Santa Maria de Capitolo toegewezen gekregen hebben, omdat ze gesitueerd is boven de ruïnes van het oude Capitool. Het was pas in de 14de eeuw dat deze naam de Santa Maria in Aracoeli werd toegekend.

Keizer Augustus zou namelijk op deze plek een hemelaltaar (Ara Coeli) laten neerzetten hebben omdat de komst van Christus hem voorspeld was. Dat hemelaltaar is nu te zien onder de achthoekige kapel. In die kapel bevindt zich de urn waarin de as van keizer Constantijns moeder in bewaard wordt. Boven dat altaar is een boog te zien waarop keizer Augustus en Maria afgebeeld staan.

Binnenin de kerk zijn er verschillende altaren te zien, alsook diverse fresco’s en kapelletjes. Het vergulde plafond is werkelijk een prachtig om te zien en het geeft de Slag van Lepanto in 1571 uit.

De Santa Maria in Aracoeli staat echter ook bekend om het ‘heilige jongetje’, Il Santo Bambino. Een broeder heeft die kleine olijfhouten beeldje in te 16de eeuw gesneden. De afwerking, dus het schilderwerk, zou echter gebeurd zijn door een engel aangezien de broeder niet genoeg geld had.

Wie ziektes wil genezen, zou hierheen moeten komen en vooral kijken naar de lippen. Als deze donderrood kleuren, zou de patiënt genezen, anders bleven ze bleek. Bij wonderen of gebeden die verhoord werden, is het de bedoeling juwelen te schenken aan de Bambino.De kerk wordt van tegenwoordig gebruikt voor diverse officiële godsdienstige plechtigheden.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen