menu

Santa Maria del Popolo – Rome

Deze kerk is terug te vinden aan de noordkant van de Piazza del Popolo. Zoals de meeste indelingen van een kerk vinden we hier ook een centraal middenschip omgeven door 2 zijbeuken. Bij deze kerk is dit echter niet alles! ,

Over de geschiedenis van deze kerk bestaan heel wat verschillende versies. Een daarvan is dat de kerk gebouwd is op het graf van keizer Nero. Zijn ziel zou rondgedwaald hebben bij een notenboom daar op die plaats.

Paus Paschalis II gaf in 1099 de opdracht de boom om te hakken en nadat de as van Nero in de Tiber gestrooid was een Mariakapel te bouwen op die plaats. Een andere versie is zegt dat de kapel gebouwd werd om de Maagd Maria te danken toen ze de kruisvaarders steunde tijdens de bevrijding van het Heilig Graf.

De kerk heeft ook een koepel waarin mozaïeken terug te vinden zijn die ontworpen zijn door Rafaël Santi. Ze zijn een afbeelding van de ‘Schepping van De Wereld’. Deze kunstenaar kennen we natuurlijk nog van de Stanze di Rafaello.

Als diverse weetjes kan ik je nog meegeven dat in het nabijgelegen klooster de Augustijner monnik Maarten Luther nog heeft vertoefd tijdens zijn bezoek aan Rome rond 1511. En dan nog voor diegene die het Bernini Mysterie van Dan Brown hebben gelezen, de Chigi kapel (een van de straalkapellen) .

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen